Alarmni sistemi

Alarmni  sistemiAlarmni sistemi – treba li vam zaštita?


Kriminalitet na našem području u proteklih nekoliko godina je u stalnom porastu.provale,razbojništva i kradje najčešći su delikti koji se, nažalost, svakodnevno dešavaju oko nas.

  Šta su alarmni sistemi i od čega se sastoje?Alarmni sistemi (sistemi protivprovale) služe za odbijanje, osujećivanje i otkrivanje provale i pokušaja provale u štićeni objekat. Alarmni sistem sastoji se od grupe senzora koji služe za detekciju štetnih događaja, kao što su: otvaranje vrata, lom stakla, kretanje u prostoru, pojava požara, curenje gasa, izlivanje vode i drugo.

Alarmni sistemi su koncipirani da svojim detektorima štite prostor, da u štićenom prostoru otkriju svako neovlašćeno kretanje, da alarmiraju sistem putem vrlo glasnih sirena i / ili da pošalju izveštaj o alarmu telefonom, ili putem interneta.

Odabir alarmnog sistema se vrši prema veličini objekta, kao i prema mnogim drugim kriterijumima koje određuje sama konfiguracija objekta i želje korisnika sistema. Moderni alarmni sistemi se kontrolišu pomoću tastature, unošenjem šifre, dok se napredniji sistemi mogu kontrolisati i pomoću kodiranih kartica.


Kome se isplati ugradnja alarmnog sistema?

 

Svakome se isplati ugradnja alarmnog sistema u objekat u kojem živi, stvara, ili se u njemu samo odmara. Čak i za najskromnije prostore malih površina postoje adekvatni i vrlo pristupačni alarmni sistemi koji svakako koštaju manje nego šteta koja nastane pri jednoj prosečnoj provali, čak i pod uslovom da ništa nije otuđeno, tj. računajući samo štetu na provaljenim vratima, ili prozoru. Alarmni sistem je jedino pravo i bazično osiguranje od provale. Dobra brava, protivprovalna vrata, senzorski reflektori, roletne na prozorima, pa čak i rešetke, samo su dobra i poželjna nadogradnja na alarmni protivprovalni sistem, ali nikako i dovoljna zaštita.

Cene na sajtu su informativnog karaktera, te Vam za detaljnije informacije preporučujemo da nas kontaktirate putem telefona 063/613-995

Detaljna pretraga